vrijdag 24 juli 2015

Vierdaagsefeesten Nijmegen

De afgelopen jaren kon ik maar weinig naar de Vierdaagsefeesten in Nijmegen gaan, wat ik als geboren Nijmeegse erg jammer vond. Dit evenement viel namelijk jarenlang samen met de British Open in het rolstoeltennis. Deze week kon ik er gelukkig wel naartoe!

Nijmegen staat vol met foodtrucks. Maar waar ga je dan naartoe als je glutenvrij moet? Ik ken genoeg restaurants in Nijmegen die glutenvrij serveren, maar daar wilde ik niet elke keer naartoe. Twee dagen heb ik gegeten op de Smaakmarkt op het Labyrinth (Waalkade). Daar staan veel foodtrucks bij elkaar, het is echt ingericht als een foodcourt. Bij de wagen TRY THAI wordt Thais eten verkocht:


Ik vroeg aan een van de koks wat ik kon eten. De kip-curry was gluten- en melkvrij en hij smaakte lekker: De volgende dag ging ik wederom bij de Thai eten. Ik vroeg nu naar de anderen gerechten, want ik zag dat de Pad Thai met rijstnoedels werd geserveerd en daarnaast hadden ze Thais Stoofje op het menu staan. In beide gerechten werd sojasaus gebruikt, maar buiten dat was het glutenvrij. Sinds ik weet dat sojasaus met tarwe ook onder de 20ppm gluten blijft, durfde ik het wel te eten. Voor mij deden ze de twee bovengenoemde gerechten in één bakje. De Pad Thai vond ik niet bijzonder lekker, het stoofje wel:


Voor snacks kun je ook glutenvrij terecht. Ik zag bijvoorbeeld het volgende verkooppunt van Willy Nacho op het Museumplein:


Al op de eerste avond viel het glutenvrije teken mij op. Gisteren heb ik dan ook daadwerkelijk de nacho's gegeten en ze waren erg lekker.

Een andere keer haalde ik wat te eten bij de wagen van Bollyfoods. Op hun menukaart stond dat je bij allergiën of dieet vragen kon stellen. Ik vroeg om glutenvrij eten. Ze konden de wrap zonder wrap en met papadums serveren. Het smaakte me goed!Je ziet het: ook als je alleen foodtrucks tot je beschikking hebt, kun je aan wat te eten komen. Ik heb bovenstaande dingen gegeten, maar er waren nog veel meer mogelijkheden, zoals friet, popcorn, suikerspin, fruit (heb ik ook gegeten!) en meer.

Groetjes Marjolein


Geen opmerkingen:

Een reactie posten