maandag 15 januari 2018

#wijbloggenglutenvrij: Glutenvrije voornemens 2018

Hoi allemaal,

Deze maand neem ik weer deel aan het bloggersinitiatief #wijbloggenglutenvrij. Elke 15de van de maand schrijven glutenvrije bloggers over het zelfde onderwerp. Onderaan deze blog zie je wie deze maand meedoen. Het onderwerp is deze keer: Glutenvrije voornemens 2018.

Rond de jaarwisseling maken veel mensen goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ik ben daar zelf niet zo van. Als ik mezelf iets voorneem, dan wacht ik niet tot een bepaalde datum om ermee aan de slag te gaan. Dat kan namelijk meestal dezelfde dag of week nog! Dus wat heb ik mij voorgenomen om in 2018 op het gebied van glutenvrij eten anders te gaan doen?
Zo'n twee maanden geleden heb ik mijn huis helemaal opgeruimd. En dan bedoel ik ook écht helemaal opgeruimd. Kleding, boeken, tassen, keukenspullen, rolstoelonderdelen, verzorgingsspullen, paraplu's: bijna alles heb ik opgeruimd. Veel spullen heb ik naar de weggeefkast bij mij in het dorp gebracht of laten ophalen door zetmaartekoop.nl. Ook mijn voorraadkast moest er aan geloven. Ik ben een ongelooflijke hamsteraar. Als de supermarkten allemaal sluiten, kan ik nog wekenlang eten van wat ik allemaal in huis heb. Na het opruimen besloot ik dat die voorraad kleiner moest worden. Er is niks mis mee om een dichte pot broodbeleg in de kast te hebben staan, maar dat hoeven er toch geen vijf te zijn? En waarom had ik eigenlijk zoveel verschillende soorten crackers op voorraad? En was het echt nodig om pasta in alle mogelijke vormen in huis te hebben? Een kleine voorraad is erg fijn. Maar ik ben met hamsteren geloof ik een beetje doorgeslagen. Ik vond in de voorraadkast een grote voorraad broodmixen. Het laatste jaar heb ik niet veel brood gebakken, omdat er steeds lekkerder brood te koop is en ik het drukker heb gekregen, dus minder tijd vrij maak om te bakken. Toch wil ik de broodmixen wel gebruiken. Dus wat ik mij heb voorgenomen: ga brood bakken met de broodmixen die al in huis zijn en verklein de overige voorraad in de voorraadkast! En zoals ik eerder al hintte: ik ben daar al mee begonnen.

Groetjes Marjolein


Deze bloggers hebben ook geschreven over hun glutenvrije voornemens:

homeofcomfort.nlannemieknauta.nlmetzondergluten.comdoemijglutenvrij.nl

4 opmerkingen:

 1. Leuk dat jouw voornemen ook 1 van die van mij is. Hoe gaat het met opeten? Ik heb al 2 broden gebakken van alle voorraden die in mijn kasten lagen. En we hebben al 4 avonden gegeten van de voorraden uit de vriezer. Best leuke uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vriezer heb ik qua brood en maaltijden bijna leeg gegeten. Ik zit alleen nog met een paar kilo courgette, courgettesoep en rabarber...
   De voorraadkast slinkt wat minder snel. Ik ben overigens deze maand niet thuis, dus kan nu niks met mijn goede voornemen. Maar... ik kan in ieder geval ook geen grote voorraad aanleggen!

   Verwijderen
 2. Hello,

  My name is Axel and I come from Sweden. I am looking for partnerships with dutch bloggers.

  Please send an email to axel_hborg@hotmail.com if you are interested.

  OBS! This is not spam. I am really looking for partnerships with dutch bloggers and would be really happy if you contacted me.

  You can delete / not approve this comment when you have read it.

  All the best,
  Axel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. NEEM VOOR AL UW GFINANCIËLE BIJSTAND CONTACT MET ONS OP:

  Wij bieden leningen tussen particulieren.
  Ontvang uw krediet zonder stress
  Contact:
  WhatsApp-nummer: 34602 46 39 89
  Aantal WhatsApp: 33 7 56 82 38 52
  E-mail: contact@creditfinancesinstitut.com
  Blog: https://cfinfo1.blogspot.com
  Website: https://www.creditfinance-bank.com
  Website: https://www.creditfinancesinstitut.com

  BeantwoordenVerwijderen