maandag 1 december 2014

Gluten Free Street Food Festival

Over jaloersmakende berichten gesproken; ik denk dat dit er zo een is. Gisteren ben ik naar het Gluten Free Street Food Festival in Londen geweest. Had vond zowel op zaterdag als zondag plaats en aangezien ik zondag niet hoefde te spelen, had ik tijd om erheen te gaan. De reis naar Camden Market, waar het festival plaatsvond, kostte me een uur, maar dat deerde me niet. Hoe kon ik nu in Londen zijn, een vrije dag hebben en níet naar het festival gaan?
Camden Market is een groot gebied met een heeeeeeeleboel marktkraampjes. Er zitten veel kraampjes tussen die eten verkopen, maar ook een hoop kleding, telefoonhoesjes et cetera. Een deel is overdekt, een deel is echt buiten. Qua rolstoelvriendelijkheid was het trouwens een ramp, want ik moest voornamelijk over kinderkopjes en klinkers rollen en dat werkt voor geen meter. Maar goed, aangekomen bij de markt, ging ik gelijk op zoek naar het glutenvrije gedeelte. Ik had licht ontbeten, zodat ik genoeg trek had voor een flinke lunch. Ik kon uit zo veel verschillende soorten maaltijden kiezen! Van paella tot wraps, van curry tot pizza en van crêpes tot paleo. Ik ben voor een paleo maaltijd gegaan, want de wraps had ik deze week wel gezien, paella en curry zijn van zichzelf meestal al glutenvrij, ik had geen zin in aardappelen en die paleo maaltijd bevatte geen echte koolhydraatbron (zoals rijst of brood), zodat ik er niet zo vol van zou zitten en hopelijk later nog wat anders zou kunnen eten. Dit is het geworden:


Omdat het paleo is, wordt er geen rijst bij geserveerd. In plaats daarvan bestond de bodem die in het bakje lag onder andere uit bloemkool en bieten. Er lag verder salade in mijn bakje, verschillende soorten gehaktballetjes, verse koriander, een saus van ik weet niet meer precies wat en een soort pannenkoekje. Het smaakte erg lekker!

Na de lunch ging ik shoppen op de markt. Voordat ik terug ging naar het hotel, ging ik nog een keer terug naar het glutenvrije gedeelte. Ik had zin in wat zoets en wilde voor een crêpe gaan. Maar toen kwam ik langs een kraampje met paleo baksels en dat sluit eigenlijk wel goed aan bij mij: geen dingen eten die bol staan van de suiker. Aan de paleo baksels was geen suiker toegevoegd, aan onderstaand ding alleen wat honing. Ik kocht deze gember-nog-iets koek om gelijk op te eten en om mee te nemen en 's avonds op het vliegveld te eten kocht ik een stuk bananenbrood en twee 'ballen', gemaakt van onder andere dadels, pompoenpitten en kokos. Die ballen waren erg lekker, maar vielen wel uit elkaar. Het bananenbrood vond ik tegenvallen, dat kan ik zelf lekkerder maken. Het was leuk om hier geweest te zijn! Idealiter ga je samen met andere glutenvrije mensen, zodat je veel verschillende dingen kunt bestellen en van alles wat kunt proeven. Dat lijkt mij tenminste wel leuk :). Maar ook in mijn eentje was het leuk om over de markt te hobbelen.

Het was de tweede keer dat dit festival gehouden werd. Aangezien het een succes blijkt te zijn, twijfel ik er niet aan dat het vaker terug zal komen. Wellicht dat een van jullie het ooit mee kan maken?

Groetjes Marjolein

3 opmerkingen:

 1. Zo jammer dat zoiets niet in Nederland kan plaats vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt fantastisch!
  Zoiets kunnen we in Nederland vast ook organiseren: Taartjes van o.a. Fiona's bakery, de gebaksjuwelier en Welsh bakestone, vis van de glutenvrije visboer, uhm... Er zijn er vast nog veel meer die mee willen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk ook dat het mogelijk moet zijn. Maar zouden er genoeg mensen op af komen? Ik zou het wel aan een 'gewoon' evenement hangen, dan is het meer rendabel. En behalve de speciale glutenvrije bakkers en zo, kunnen ook 'normale' kraampjes die altijd paella of zo verkopen komen, mits ze alles glutenvrij doen natuurlijk. En is er niet een glutenvrije snackwagen?

   Verwijderen