zondag 15 november 2015

#Wijbloggenglutenvrij: lunchtips

Het is weer de 15de van de maand, wat betekent dat een groep glutenvrije bloggers gezamenlijk blogt over een bepaald onderwerp. Deze maand geven we glutenvrije lunchtips! Ik heb niet zo veel tips, maar vertel wel graag hoe mijn lunch er doorgaans uit ziet als ik in Nederland ben. In het buitenland krijg ik altijd een warme lunch, zodat ik twee keer per dag rijst of aardappelen eet met groente en vlees of vis. Als ik dan weer in Nederland ben, heb ik zin in brood! En aangezien ik bij het ontbijt nooit brood eet, eet ik mijn boterhammen in de middag. 

Op maandag t/m vrijdag ben ik altijd hele dagen van huis om te trainen. Op maandag en dinsdag lunch ik op het nationaal trainingscentrum. Daar kan ik net als de andere spelers en medewerkers van de tennisbond aanschuiven bij de lunch. Vaak is er iets warms, zoals soep, en er zijn voor soorten brood, nog veel meer soorten beleg, fruit, yoghurt, sapjes, ontbijtkoek, sultana et cetera. Kortom: keuze genoeg! Toen ik op het trainingscentrum ging trainen, heb ik een heel lange mail gestuurd naar Ron achter de bar met uitleg over glutenvrij/melkvrij en kruisbesmetting. Vooral dat laatste was belangrijk voor mij. Hij vond het niet vervelend om ook voor mij te zorgen en nu kan ik elke week rekenen op een heerlijke lunch! Het soort brood dat ik eet, wisselt. Is het Genius brood, dan kan ik het zonder toasten eten. Is het ander brood, namelijk Schär of Livwell, dan moet het wel getoast worden. Dat gebeurt op de grill met een stuk schoon bakpapier er tussen. Ron pakt het geweldig aan en ik heb geen last van kruisbesmetting! Ik mag altijd mee de keuken in om beleg uit te zoeken. Dan krijg ik onaangebroken verpakkingen met salades of vlees. Ook kan ik een nieuwe margarine pakken of ik krijg zakjes ketchup mee naar de tafel (dat vind ik lekker met kipfilet). Als ik eens trek heb in een bouillonnetje, als de rest aan de soep zit, trekt Ron een zakje bouillon van Consenza uit de kast. Kortom: er wordt heel goed voor mij gezorgd!

De andere trainingsdagen verzorg ik zelf mijn lunch. Meestal neem ik vier boterhammen mee: twee Benvital boterhammen, waar ik meestal rookvlees of vegetarische paté met kiemen uit eigen kiembak op doe, en twee boterhammen die wél koolhydraten bevatten. Op wit brood smeer ik jam, op bruin brood doorgaans vegetarische paté of sandwich spread. Meestal bak ik mijn broden zelf. De laatste tijd gebruik ik daar de broodmixen van Peak's voor, in het verleden heb ik ook gebakken met Doves Farm.

Als ik in het weekend thuis ben, lunch ik bijna nooit met boterhammen. Ik gooi graag een broodje in de oven, zoals de Kaiserbroodjes van Schär. Ook vind ik het lekker om te lunchen met soep met een broodje. Ik heb vele kilo's courgettes tot soep verwerkt en die vervolgens ingevroren. In de vriezer liggen nu ook de broodjes van YAM. Ik vind ze eerlijk gezegd niet lekker, maar ik kreeg ze gratis mee bij de Jumbo, i.v.m. de houdbaarheidsdatum. Als ik ze in de oven doe en vervolgens in stukjes in mijn courgettesoep, vind ik ze wel lekker. Vandaar dus dat ik die broodjes op deze manier op maak. Brood is al duur genoeg en weggooien vind ik zonde!

Eigenlijk is mijn blog vrij saai en bevat hij maar weinig tips. Ik eet namelijk meestal brood bij de lunch en mijn tip is dan ook: vind brood dat je lekker vindt!

Toen ik pas kort glutenvrij at, at ik vaker rijstwafels. Als ik thuis was, maakte ik bijvoorbeeld roerei (lekker met een tomaat en uitje erdoor!) en dat at ik dan met rijstwafels. Of pannenkoeken bakken... mjammie!

Groetjes Marjolein


De volgende blogs doen deze maand ook mee:
Glutenvrije Mama
De Glutenvrije Man
Glutenvrijers
Mijn Serendipity
Mama en Emily
Stories of a Coeliac

Ik ben Glutenvrij
Pink Pequena
More than Soup

2 opmerkingen:

 1. Ondanks dat jij vindt dat het niet veel tips zijn, vind ik het toch leuk om te lezen.
  Net zoals laatst met het interview met Noortje Herlaar: Jullie hebben een ander leven dan gemiddeld. Ik vind het leuk om te lezen hoe jullie dat doen.
  Groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je het leuk vond om te lezen!
   Groetjes Marjolein

   Verwijderen