donderdag 13 maart 2014

China Town en Thai Town in Sydney

Hoi,

Bij het scrollen door het fotoalbum op mijn telefoon, vond ik onderstaande foto:


Dat herinnerde mij er aan, dat ik mijn ervaring met eten in China Town en Thai Town in Sydney nog niet had verteld. Hierbij alsnog!
Het leek ons leuk om een avond te eten in China Town. Naar wat we hadden gehoord, zou dat nog goed koop zijn ook. Dubbel meegenomen dus! We namen uitgebreid de tijd om alle restaurants te bekijken en dan vooral de menukaart. De duurdere restaurants lieten we links liggen en bij de andere restaurants informeerden we naar de mogelijkheid om glutenvrij te eten. Vaak werden we aangestaard door iemand met een niet-begrijpende blik in de ogen. Glutenvrij? Geen vlees? Je kent het vast wel... Dat betekent maar één ding: verder lopen. In twee tentjes zou ik terecht kunnen voor fried rice. Dat had ik echter al een keer in Melbourne gegeten en ik vind het een nogal saai gerecht. Daarom keken we nog even verder. Omdat we in China Town niet echt konden slagen en daarnaast Thai Town lag, gingen we daar kijken. Ik heb immers goede ervaringen met de Thaise keuken. Er waren in Thai Town niet zo veel restaurants als in China Town en in de meeste restaurants konden ze me niet aan een glutenvrije maaltijd helpen. We kwamen uiteindelijk in een overdekt gedeelte, een soort passage. Daar troffen we twee restaurants aan. Bij het eerste restaurant bleek ik van de hele menukaart één gerecht te kunnen eten, maar ze wisten in ieder geval direct wat gluten is en het gerecht zag er lekker uit. Daar wilde ik dus wel gaan eten. Omdat er een tweede restaurant in de passage was, wilden we voor de zekerheid daar ook nog even op de kaart kijken, maar eigenlijk hadden we onze keuze al gemaakt. Toen ik op de andere kaart keek, was ik aangenaam verrast! Alle glutenvrije opties stonden aangegeven. Er was redelijk wat keuze. Hier gingen we dus eten! De serveerster raadde me pad thai aan en dat is het dan ook geworden: brede platte rijstnoedels met vlees naar keuze, groenten en pinda's. Het smaakte erg lekker! De volgende dag hebben we pad thai noedels gekocht in de supermarkt, dat geeft wel aan hoe goed het gesmaakt had.
Ik ben blij dat we uiteindelijk zo'n goed restaurant gevonden hebben. We vonden het wel leuk om rond te struinen, dus dat we een tijd hadden moeten zoeken, was niet erg. Ik moet er alleen niet aan denken dat de zoektocht naar een restaurant elke keer zo lang duurt!

Groetjes Marjolein

1 opmerking:

  1. Weet je toevallig nog de naam van het Thai restaurant. Wij gaan over een maand een week naar Sydney en ik heb ook coeliakie

    BeantwoordenVerwijderen