woensdag 9 december 2015

#decemberglutenvrij - mijn beurt!

In mijn vorige post had ik het al aangekondigd: ik doe mee aan het bloggersinitiatief waarbij 31 glutenvrije bloggers elk in december een blog schrijven. Iedere dag wordt een nieuwe blog onthuld, net zoals bij een adventskalender. Ik heb vandaag het stokje overgenomen van Lekker glutenvrij!. Onderaan mijn blog lees je waar je morgen terecht kunt voor het volgende #decemberglutenvrij bericht.

Voor wie nog nooit eerder mijn blog bezocht heeft, stel ik me even voor: ik ben Marjolein Buis, 27 jaar, woon in Beuningen, kan niet tegen gluten en zuivel en reis als professioneel rolstoeltennisser de hele wereld over. Dat bracht mij op het idee om een weblog te beginnen: zo kunnen andere glutenvrijen lezen hoe gemakkelijk of moeilijk ik aan eten kom in het buitenland. Ik hoop te laten zien dat je je door je dieet niet hoeft te laten tegenhouden om op reis te gaan. Al zijn de maaltijden niet altijd even lekker of compleet: ik ben nergens verhongerd en maar zelden ziek geworden! Meestal word ik verrast door de mogelijkheden en door de moeite die mensen voor mij doen, om mij lekker eten te bezorgen.

De laatste maanden heb ik niet veel nieuwe berichten meer geplaatst. Ik ben bang in oninteressante herhaling te vallen en daarnaast heb ik niet altijd inspiratie of zin om te schrijven. Het leek me wel leuk om weer mee te doen aan #decemberglutenvrij! Vorig jaar heb ik in een post mijn recepten voor gezonde(re) desserts gedeeld. Daarmee kun je zonder toegevoegde suiker of zoetstof een lekker toetje op tafel zetten (bijvoorbeeld met de kerst): gezond en in sommige gevallen caloriearm. En alles natuurlijk gluten- en melkvrij.

En toen was het opeens 9 december; tijd voor mijn blog... De afgelopen week heb ik mij niet bezig gehouden met wat ik kon schrijven voor #decemberglutenvrij. Ik speelde vorige week namelijk een van de belangrijkste tennistoernooien van het jaar: de Singles Masters (zeg maar het WK). Ik heb trouwens super goed gespeeld en miste op twee punten de finale, waarna ik uiteindelijk vierde werd. Ik was erg blij dat mijn prestaties niet in de weg werden gestaan door dieetfouten. Voor aanvang van het toernooi had ik zowel met het hotel als met de catering op het tennispark gemaild over mijn dieet. Bij aankomst in Londen was alles perfect voor elkaar! Ik kreeg elke ochtend bij het ontbijt boterhammen die in de keuken veilig geroosterd werden en ik had een eigen pot jam tot mijn beschikking (daar had ik om gevraagd). Als lunch at ik elke dag heerlijk gevulde wraps (wederom op mijn verzoek, omdat de boterhammen die ze vorig jaar naast de wraps hadden niet lekker waren). Ik kon zelf aanwijzen wat ik als vulling wilde en het hoofd van de keuken maakte mijn wraps veilig in de keuken, ver van waar de glutenvolle boterhammen belegd werden. Ook hadden ze glutenvrije pasta gekocht en lagen er allerlei snacks die ik kon eten, zoals fruit, gedroogd fruit, chocola en... cakejes en brownies! Ik ben gedurende het toernooi twee keer uit eten geweest. Een keer bij een Braziliaans restaurant, waar ik vorig jaar al eens met veel genoegen gegeten had. De andere keer ging ik naar WagaMama. De glutenvrije keuze was beperkter dan in Nederland, maar het voelde veiliger, omdat de manager erbij geroepen werd om mijn bestelling op te nemen, zodat bij de bereiding extra gelet zou worden op kruisbesmetting. Geweldig! Het was dus niet alleen qua tennis, maar ook qua eten een topweek. Ik ben in de watten gelegd en niks te kort gekomen. Het stelde me gerust dat iedereen zo bezig was met kruisbesmetting, zodat ik ontspannen kon eten. Dat is namelijk niet altijd het geval, als ik de bereiding van mijn eten uit handen moet geven als ik op tour ben...

Dit jaar dus geen recept van mij, maar wel een december-eetervaring. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen. Reacties op mijn blog stel ik altijd op prijs, jullie kunnen ze hieronder achterlaten.

Morgen is het de beurt aan IKEETVRIJ. Ik ben benieuwd naar haar blog, jullie ook?

Groetjes Marjolein

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je 4e plaats. Top!
  En leuk om jou ervaring te delen. Het lijkt mij moeilijk om tijdens zo'n belangrijk tournooi de (glutenvrije) touwtjes uit handen te geven.
  Ik moest gister een bewonersavond presenteren. Voorafgaand durf ik echt niet ergens te gaan eten. Ik neem op zo'n avond altijd m'n eigen eten mee.
  Fijn dat jij het wel kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van je dat je Blog toch klaar is en erg leuk om te lezen. Ik neem het petje voor je af wat jij allemaal kan en doet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd leuk om te lezen hoe anderen omgaan met hun dieet en hun ervaringen in het buitenland! Gefeliciteerd met je 4e plaats!

  BeantwoordenVerwijderen