maandag 15 februari 2016

Glutenvrij met Etihad Airways

Van Melbourne ben ik via Abu Dhabi teruggevlogen naar Amsterdam. Het was mijn eerste ervaring met Etihad Airways. Mijn ticket was via KLM geboekt en zij hadden ook de glutenvrije maaltijd voor mij aangevraagd. Ik weet dus niet of dat ook online kan of dat je er voor moet bellen. Het was in ieder geval prima geregeld!

De eerste vlucht duurde 14 uur en vertrok om half twaalf 's avonds. Allereerst werd een warme maaltijd geserveerd. Ik vond het erg leuk en bijzonder dat ik een "echt" toetje kreeg, net als de andere passagiers, namelijk een gebakje. Meestal krijg je bij de glutenvrije maaltijd fruit als toetje. Fruit is natuurlijk gezonder en daarom voor mij als sporter misschien beter, maar ik had nog geen taartje gegeten om de overwinning in Melbourne te vieren, dus dit mocht wel een keer ;-). Zie hieronder wat ik kreeg:


Zoals gezegd dus een cakje, maar ook een pakje koekjes, twee boterhammen, sla met dressing, een warme hap, een pakje margarine en een cupje sojamelk. Het eten smaakte lekker! 

Halverwege de vlucht werd een snack geserveerd. Ik heb geen idee of er ook een glutenvrije snack was, want ik lag te slapen. 

Dit was het ontbijt:


Een omelet gevuld met spinazie en champignons, een kipworstje en tomaat. Verder weer twee boterhammen, een cupje sojamelk, margarine en een bakje fruit. Een prima ontbijt.

De vlucht van Abu Dhabi naar Amsterdam duurde 7,5 uur. Eerst werd een warme maaltijd geserveerd:


Behalve de watermeloen zat er nog meer fruit in het bakje hoor, maar ik had het al gegeten voor ik de foto nam. Deze maaltijd was niet volledig lactosevrij (zie linksonder), maar was verder wel goed voor elkaar. Helaas heb ik niks met witte rijst zonder saus of zo, dus die heb ik laten liggen.

Tegen het einde van de vlucht kreeg iedereen een sandwich uitgedeeld. Ik kreeg een broodje, als ik het me goed herinner belegd met kipfilet. Het smaakte voor een glutenvrij broodje absoluut niet verkeerd!

Ik zeg: glutenvrij vliegen met Etihad Airways is goed geregeld! 

1 opmerking:

  1. Wat fijn dat ook het glutenvrije eten goed kan smaken in het vliegtuig!

    BeantwoordenVerwijderen