vrijdag 11 maart 2016

Met Delta naar de VS

Vorige week vloog ik met Delta via Atlanta naar Pensacola. Een voor mij bekende reis en dat zag ik zelfs terug in de maaltijden aan boord, die ik herkende!

De vlucht duurde 9,5 uur. Allereerst kregen we wat te drinken, waar we overigens vrij lang op hebben moeten wachten. Bij het drankje kregen we een zakje pretzels en een zakje pinda's. Ik vroeg om twee zakjes pinda's ipv de pretzels, want de pinda's zijn glutenvrij.

Vervolgens kwam de warme maaltijd:

Helaas vond ik de warme hap vrij smakeloos. Verder kreeg ik salade, bestaand uit sla, tomaat en komkommer en een zakje dressing. Het broodje werd met een botertje geserveerd, dus onthoud mijn tip om als je gaat vliegen een portieverpakking jam mee te nemen! Dat maakt zo'n broodje echt lekkerder. Het toetje was een bakje fruit. Dat vind ik altijd erg lekker, hoewel de koekjes en de crackertjes met kaas van de anderen er ook goed uit zagen... 

Halverwege de vlucht kregen we een snackdoosje. Ik kreeg net als de andere passagiers soepstengeltjes, maar de mijne waren natuurlijk glutenvrij. Ze smaakten lekker met de bruschetta dip. Het suikervrije reepje chocolade vond ik maar zozo en dat zuurtje, tja... oogde zielig klein eigenlijk. De snacks waren oké, maar niet genoeg om de honger te stillen. Ik vroeg aan de stewardess of ik nog wat te snacken kon krijgen en zij kwam terug met pinda's, een appel en een banaan.


Voor het landen kregen we nogmaals een snack. In mijn geval was dat een frittata en een appel. Ik kende deze nog van de vorige keer en hij smaakte weer oké. Even later kwamen ze langs met de snacks voor de andere passagiers. Zij kregen een warm broodje en een bakje ijs. Het ijs was glutenvrij, dus die kon ik ook eten.


In Atlanta wist ik nog precies waar ik wel en geen glutenvrij eten kon kopen. Ik was echter niet uit op een hele maaltijd. Ik had mijn zinnen gezet op een van de glutenvrije picknick boxen die verkocht worden in de winkels waar ze nog heel veel andere (glutenvrije) snacks, snoep, drinken en tijdschriften en zo verkopen. Ze zijn van het merk http://www.gopicnic.com. Ik vond het leuk om allerlei kleine snackjes te eten!

Op de vlucht van Atlanta naar Pensacola hadden ze helaas alleen pretzels aan boord, dus geen pinda's voor mij deze keer.

Het was weer goed geregeld! Altijd fijn dat ik geen enorme berg eten hoef mee te slepen in mijn handbagage.

Groetjes Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten