vrijdag 5 september 2014

Spelerskantine US Open

Vorig jaar schreef ik een heel erg enthousiast blog over de spelerskantine van de US Open. Het had op glutenvrij gebied een radicale verandering ondergaan: er was veel te krijgen, met de inrichting was ingespeeld op het risico op kruisbesmetting en alle medewerkers waren goed geschoold. Vol hoge verwachtingen ging ik deze week naar de kantine. En daar kwam ik bedrogen uit...
Wat bleek nu? Vorig jaar hadden ze "glutenvrij" heel erg opgeblazen, maar het bleek haast voor niks te zijn geweest: ik was de enige glutenvrije speler. En dus was het de moeite niet waard en was de kantine dit jaar weer akelig glutenvol.
Ik wilde graag een broodje halen bij de lunch, maar omdat ik de enige glutenvrije was, waren er geen broodjes. Er waren wel glutenvrije wraps, dus daar ging ik voor. Ik moest ontzettend goed letten op wat er gebeurde met mijn wrap. De eerste werd uit de verpakking gehaald, terwijl de medewerker nog de zelfde handschoenen aan had als waarmee hij net een glutenvolle wrap belegd had. Uit het nieuwe pak werd de wrap op de snijplank gelegd, dus ook die kon de prullenbak in. Het duurde lang voor ik duidelijk kon maken dat ik kipsalade wilde uit een nog niet aangebroken bak, in plaats van de bak waaruit salade voor alle gewone broodjes en wraps werd geschept. Uiteindelijk kwam het gelukkig goed en had ik een wrap met heerlijke kipsalade, sla en tomaat. Terwijl deze voor mij bereid werd, kwam de hoofd chef aangelopen en die legde mij dus uit dat ik de enige glutenvrije speler ben. Hij zegde toe brood voor mij te bestellen en de volgende dag lag er inderdaad een glutenvrij brood. Met de lunches komt het op deze manier toch nog goed.
Vanavond wilde ik na mijn wedstrijd warm eten in de kantine. Ik ging naar de pasta-hoek, waar je zelf je pasta samen kunt laten stellen. Er stond bij dat er ook glutenvrije pasta was. Helaas bleek het een kruisbesmettings-paradijs te zijn, dus het was niet veilig voor mij om pasta te eten. Gelukkig was de dame achter de pannen daar heel eerlijk over. Ze zei dat ze verse pasta voor mij kon koken, maar dat ze niks kon garanderen over de kip en groenten in de keuken en dat ze het me dus sterk afraadde om pasta te eten. Ik waardeerde haar eerlijkheid, maar werd er wel somber van. Bij het andere deel met warm eten (aardappelen, vlees, je kent het wel) kon ik ook al niet terecht. Er werd geopperd dat ik een wrap kon eten, maar dat is echt geen avondmaaltijd. Uiteindelijk ben ik voor de sushi gegaan: alle sushi bleek glutenvrij te zijn. En..... ze hadden zelfs portieverpakkingen glutenvrije sojasaus! Helaas geen warm eten, maar in ieder geval wel iets met proteïne en koolhydraten. Het was wel een duur grapje: een enorm bord pasta kost 8 dollar, een klein bakje sushi (waar ik er twee van at en daarna zat ik nog niet vol) 10 dollar. Het smaakte aardig en ik was blij dat ik iets veiligs te eten had.
De dame van de pasta heeft toegezegd dat ze morgen kip, garnalen en groenten apart zullen houden voor mij, zodat ik 'veilig' pasta kan eten.
Het alternatief staat mij ook wel aan: ik had gisteren ontdekt dat hier in de buurt een restaurant zit dat gespecialiseerd is in glutenvrij: ze hebben onder andere glutenvrije pizza en gevulde pasta. En.... ze doen aan bezorging en het hotel ligt nog precies in het bezorggebied. Toen ik vanavond in de kantine stond, overwoog ik nog even om iets bij het hotel te laten bezorgen. Ik had echter ook geen zin om nog een uur of anderhalf te moeten wachten op mijn eten, en toen ik de sushi ontdekte, besloot ik daar voor te gaan. Maar wie weet wordt het morgen dus wel een bezorgde maaltijd, als het met de pasta toch niet goed komt.

Groetjes Marjolein

PS. Djokovic verdient veel geld met de verkoop van zijn boek, waarin hij vertelt dat hij dankzij glutenvrij eten de nummer 1 van de wereld is geworden. Ik vraag me af of hij echt glutenvrij eet, want de pastadame zei me dat ik de eerste ben die dit toernooi om glutenvrije pasta heeft gevraagd. Dat opgeteld bij het feit dat ik de enige ben die glutenvrij brood eet... Eet hij alleen maar sushi of is het een verkooptruc? Wie het weet, mag het zeggen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten