dinsdag 17 januari 2017

Amsterdam -> Abu Dhabi -> Melbourne

Vorige week ben ik naar Australië gevlogen. Ik vloog met KLM tot Abu Dhabi en daar vandaan met Etihad Airways naar Melbourne. Wauw, wat ben ik met name over die tweede vlucht goed te spreken! En niet alleen vanwege het eten. Daar kom ik zo uitgebreid op terug. Los van het uitstekend geregelde eten vond ik ook het entertainment aanbod top. De hoeveelheid films was niet groter dan bij andere maatschappijen, maar wel een heleboel volledige seizoenen van tv-series. Daarnaast kon je ook live het nieuws kijken aan boord. Ook beschikte het toestel over WiFi. Voor zo'n 20 dollar kon ik de hele vlucht (die bijna dertien uur duurde) internetten. Ik vond dat een goede deal! Daarnaast waren de stoelen lekker breed. Zo breed zelfs, dat ik nauwelijks met beide armen tegelijk de armleuningen kon raken. Heerlijk om niet schouder tegen schouder geplakt te zitten tijdens zo'n lange vlucht!

Dan nu het eten:

Allereerst de vlucht met KLM, die ruim 6 uur (?) duurde. Na een drankje en het gebruikelijke zakje amandelen volgde de maaltijd:
De bekende rauwkostsalade met dressing, een bakje fruit, een broodje met een botertje (deze keer dus geen jam, terwijl ik die juist thuis had gelaten, omdat ik de vorige keer wel jam kreeg!) en een warme maaltijd, bestaande uit kip, champignons, aardappelpuree (melkvrij) en groente. Het broodje was niet zo droog als het soms is, maar ook niet zo soepel als ik het eenmaal heb gehad. Ik besmeerde het broodje met aardappelpuree en deed dat nog wat dun gesneden kip op. Op die manier smaakte het me prima! 

Aan het einde van de vlucht kregen we een warme snack. Voor mij was dat een kaas-ui broodje (herken je hem van twee posts geleden?). 
Wat mij betreft hadden ze tussendoor nog wel wat kleins kunnen brengen. Aan de andere kant hoeft dat niet de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij te zijn, als je zelf iets meeneemt. Ik had aan een kaas-ui broodje niet genoeg na uren vliegen, dus ik had zelf al een tussendoortje genomen.

Op het vliegveld van Abu Dhabi had ik geen tijd om iets te eten te kopen, al had ik wel trek. Het uitstappen duurde in verband met dat ik niet kan lopen zoals altijd langer, maar wat het vooral vertraagde, was dat ik bij de overstap mijn eigen rolstoel niet kreeg. In plaats daarvan moest ik plaatsnemen in een tank waarin ik zelf niet kon rollen. Snel even gaan plassen, duurt dan opeens heel lang, want ik had een mannelijke duwer die natuurlijk niet mee de vrouwelijke toiletruimte in kon, dus er moest iemand gezocht worden om te helpen duwen et cetera. Uiteindelijk kon ik snel een flesje water kopen en na een keer knipperen met mijn ogen was ik al weer als eerste in het vliegtuig geholpen. Daar at ik wat van mijn zelf meegebrachte snacks.

Tijdens de vlucht was het super voor elkaar! De vlucht duurde een kleine 13 uur en we kregen achtereenvolgens een maaltijd, drie keer een snack (op afzonderlijke momenten) en nog een maaltijd geserveerd. Bij de eerste snack vroeg ik of ik nog wat appel kon krijgen en zonder aarzeling kreeg ik nog meerdere zakjes. Bijzonder klantvriendelijke benadering dus!
Dit zijn de dingen die ik te eten kreeg:
Wat een geweldige service wat betreft eten. De enige tegenvaller was de laatste maaltijd, want de kip die je in het midden van de warme hap ziet was smaakloos en droog en de aardappelblokjes rechts heel glazig en smaakloos. Gelukkig was er verder al goed voor me gezorgd! 

Groetjes Marjolein

2 opmerkingen:

 1. Hoi Marjolein,

  Ik vlieg binnenkort met United Airlines naar New York en terug met Lufthansa. Ik eet nu vanwege mijn PDS al een jaar gluten en lactosevrij. Nu heeft alleen de luchtvaartmaatschappij aangegeven dat ik alleen glutenvrij of lactosevrij kan krijgen, niet allebei. Wat zijn jouw ervaringen hiermee en wat is aan te raden?

  Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nienke. Dat is inderdaad lastig. Tot nu toe ben ik maar één maatschappij tegengekomen waar ik de combinatie bij kon opgeven. Wat ik doe, is om de glutenvrije maaltijd vragen. Voor de lactose heb ik lactasepilletjes die ik kan nemen bij een gerecht met lactose (zie www.disolut.com). Als ik een bakje yoghurt krijg, laat ik het staan. Voor de zekerheid heb ik wat mueslirepen in mijn handbagage, zodat ik sowieso genoeg te eten heb.
   Goede reis gewenst!

   Verwijderen