zondag 15 januari 2017

#Wijbloggenglutenvrij: brood bakken of kopen?

"Wij bloggen glutenvrij" is een initiatief waarbij meerdere glutenvrije bloggers op de 15de van de maand over het zelfde onderwerp schrijven. Soms doe ik daar aan mee. Deze maand gaat het over brood: bak je het zelf of koop je het?

De eerste jaren dat ik glutenvrij at, bakte ik altijd mijn eigen brood. Dat vond ik lekkerder dan het brood uit de winkels en daarnaast reageerden mijn darmen in die tijd nog niet goed op gist en E464, wat bij kant-en-klaar brood tot problemen leidde, want bijna alle broden bevatten het. Tegenwoordig kan ik er gelukkig wel tegen. De laatste maanden heb ik dan ook niet vaak meer brood gebakken.
Sowieso eet ik tegenwoordig minder brood dan voorheen. Ik heb nooit met brood ontbeten en steeds vaker kies ik voor een warme lunch. Zeker in de winter vind ik dat heerlijk. Bovendien moet ik door het vele sporten een aardige lading boterhammen wegwerken bij de lunch en ik eet dan liever een bord pasta, curry of een ander overblijfsel van de vorige avond. Dat kan natuurlijk alleen als ik ergens lunch waar het opgewarmd kan worden. Soms lunch ik tijdens het autorijden en dan eet ik wel boterhammen. Op dinsdag en woensdag lunch ik altijd op het nationaal trainingscentrum van de tennisbond. Ik kan geen gebruik maken van de aangeboden lunch, want die is niet glutenvrij en omdat er elke week andere mensen zijn, laat ik de speciale instructies maar achterwege en neem ik voor de zekerheid mijn eigen eten mee. Vaak koop ik op dinsdagochtend een brood in de supermarkt. Dat is dan altijd Genius of een Meesterbakker brood van Schär. Ik haal er dan twee lekkere verse salades bij en kan er dan twee dagen van eten. Ik heb er ook wel eens voor gekozen om geen salades te kopen, maar een literpak erwtensoep. Kon ik mooi op dinsdag en woensdag soep eten en daar mijn boterhammen doorheen halen! Op donderdag en vrijdag lunch ik vaak thuis. Dan heb ik de mogelijkheid om broodjes in de oven te doen, wat ik de laatste tijd dus steeds vaker doe. In het weekend wisselt het waar ik mee lunch. Dat kan een warme maaltijd zijn, broodjes uit de oven of ik eet buiten de deur. Van Aruba had ik heerlijke wraps meegenomen, dus daar heb ik laatst een paar keer mee geluncht en dat zal ik komende maand weer doen, want ze zijn nog niet op. Zo varieer ik veel en dat bevalt me goed!

Als ik over een paar weken weer thuis ben, zal ik wel weer brood gaan bakken. Ik heb nog enkele broodmixen staan en het zou zonde zijn om die niet te gebruiken. Ik ben benieuwd hoe vaak jullie brood bakken!

De volgende blogs doen deze maand mee aan #wijbloggenglutenvrij:
glutenvrijemama.nlstoriesofacoeliac.nlikbenglutenvrij.nlboeddhamumglutenfree.blogspot.nlkoosglutenloos.nldeglutenvrijeman.nldoemijglutenvrij.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten