vrijdag 13 januari 2017

Met KLM naar Aruba

Eind december ben ik met KLM naar Aruba gevlogen. Een vlucht van een uur of twaalf. We kregen twee maaltijden geserveerd. Tussendoor kwamen ze langs met ijs als snack. Omdat ik niet goed tegen zuivel kan, heb ik die aan me voorbij laten gaan. Ik heb ook niet gekeken of hij glutenvrij was of niet. Wel kreeg ik op verzoek wat extra zakjes amandelen. 

Zoals je ziet, was de eerste maaltijd een warme maaltijd. Ik kreeg een bakje sla met dressing, een bakje fruitsalade en dus het warme eten. Het broodje dat ik erbij kreeg van Consenza, was helaas weer super hard. Ik blijf me verbazen over hoe wisselend van hardheid die broodjes zijn, afhankelijk van de vlucht. Zouden ze ze soms meerdere keren invriezen of te lang gekoeld bewaren of zo? De tweede maaltijd was kleiner dan de eerste. Mijn warme snack was een kaas-ui broodje. Het was niet bijzonder lekker of zo, maar ik vond het een leuk alternatief voor het pizzabroodje van de andere passagiers. Daarnaast kreeg ik zuivelvrije yoghurt en een bakje fruit. Bij de KLM merk ik steeds vaker dat de glutenvrije maaltijd ook lactosevrij is. Nu was dat met het broodje natuurlijk niet het geval, maar met de yoghurt weer wel. 


Op de terugweg heb ik geen foto's gemaakt. Ik vloog vanaf Aruba met een korte tussenstop op Bonaire terug naar Amsterdam. We begonnen met de warme maaltijd. Helaas was dat weer de boekweitrisotto, hoewel hij me nu beter smaakte dan de vorige keren. De warme maaltijden kwamen niet van Aruba of Bonaire, maar van de Nederlandse cateraar. Ik herkende namelijk wat op het menu stond ;-). Ik kreeg deze keer behalve boter ook jam. In plaats van een broodje kreeg ik rijstwafels, die nog goed knapperig waren. Lekker! Wat we tussendoor als snack kregen, weet ik niet, want ik lag te slapen. Bij het ontbijt kreeg ik weer wat warms. Ik weet niet meer zeker wat het was, maar gok op ei, aardappeltjes en witte bonen in tomatensaus. En natuurlijk een bakje fruit erbij! 

KLM had het weer prima voor elkaar. Bedankt!

2 opmerkingen:

 1. Hey!

  Wat een leuke en handige blog!

  Ik vlieg binnenkort ook met KLM en zit me af te vragen welke maaltijd ik zal bestellen. Ik mag namelijk geen gluten maar ook geen zuivel (ook geen lactose). Zit er in de warme glutenvrije maaltijd iets van zuivel denk je? Een los yoghurtje kan ik natuurlijk gewoon laten staan maar die warme maaltijd is meer een probleem..

  Groetjes Larissa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Larissa,

   Heb je een koemelkallergie of lactose-intolerantie? Als je enkel geen lactose kunt verdragen, dan zou ik altijd voor de glutenvrije maaltijd gaan en een lactasepil slikken bij eventuele ingrediƫnten met lactose. De glutenvrije maaltijd heeft sowieso een broodje van Consenza waar geen lactose in zit en de meeste warme maaltijden zijn ook lactosevrij. De salade die je krijgt meestal ook en regelmatig krijg je als toetje fruit. Ik adviseer dus de glutenvrije maaltijd als je zowel melk als gluten moet laten staan. Voor de lactose kun je een pilletje nemen; die bestaan niet voor gluten.

   Verwijderen