maandag 8 juli 2013

Voorbereiding op Wimbledon

Vorige week verbleef ik twee dagen op het National Tennis Centre in Londen. Daar bereidde ik mij samen met mijn Engelse dubbelpartner voor op onze deelname aan het Grand Slam toernooi Wimbledon. We hebben samen drie dagen getraind en ik heb twee nachten geslapen op het centrum. Het is een tenniscentrum waar wij in Nederland alleen maar van kunnen dromen: buitenbanen met verschillende ondergronden, binnenbanen, fitness, fysiotherapeuten, lounge, overnachtingsmogelijkheden, kantine... Alles wat je tot je beschikking wilt hebben, was aanwezig.
Van tevoren had ik mijn dieetwensen al doorgegeven. Gelukkig bleek alles perfect geregeld te zijn. Zowel ontbijt, lunch als avondeten nuttigde ik in de kantine.
Bij het ontbijt heb ik elke dag schoongemaakt vers fruit opgeschept. Daarnaast heb ik brood gegeten. Er stonden mandjes met verschillende soorten glutenvolle broodjes en daarnaast een bak mét deksel (!) met daarin glutenvrij brood. En het brood smaakte ontzettend lekker!!! Er was voor mij niet veel keuze wat broodbeleg betreft, dus ik heb het maar op jam gehouden. Bij de lunch stond wederom de bak met brood. Er stond deze keer alleen geen broodbeleg bij. Vraag me niet waarom, maar ik gok dat veel mensen voor de warme lunch gingen. Gelukkig kon er voor mij jam geregeld worden. Ik was een beetje bang dat het brood ondertussen erg droog geworden zou zijn, maar dat was absoluut niet het geval. Het smaakte nog net zo lekker als in de ochtend. Ik heb natuurlijk navraag gedaan naar het brood en de broodmix is gelukkig ook in Nederland te bestellen. Behalve brood heb ik ook salade gegeten, die ik zelf kon samenstellen bij het saladebuffet. Ik heb maar een keer gedineerd in de kantine. Toen ik aangaf dat ik geen gluten en zuivel eet, werd er voor mij iets uit de keuken gehaald (de anderen konden bij het buffet aanwijzen wat ze wilden eten). Ik kreeg kip met tomatensaus (in plaats van de normale saus), aardappeltjes en broccoli. Dat was vergelijkbaar met wat de anderen konden eten. De portie was voor mij niet groot genoeg, dus ik ben nog maar een keer terug gegaan :).
Tijdens de voorbereiding ben ik met mijn dubbelpartner en nog een aantal anderen naar haar favoriete Thaise restaurant in Londen gegaan. Daar heb ik heerlijk gegeten. Alle gerechten werden vers bereid en daardoor was er veel kennis van de ingrediënten en konden gerechten indien nodig aangepast worden. Dat was echter niet nodig, want er werd bij de meeste gerechten niet gewerkt met tarwe en melk. Als voorgerecht ging ik voor rijstpannenkoekjes met eend, lente-ui en komkommer. Als hoofdgerecht at ik een heerlijke curry met kokosrijst. Het smaakte ontzettend lekker! Het was ook leuk dat de curry's allemaal gluten/zuivelvrij waren, zodat ik ook van de curry van anderen kon proeven.

De voorbereiding was goed geregeld! Zowel wat het tennissen betreft als het eten. Een leuke verrassing was dat de vriendin van mijn dubbelpartner cakejes had gebakken en daarbij rekening had gehouden met mij. Ze waren gluten- en zuivelvrij en omdat mijn dubbelpartner ook moet oppassen met wat ze eet (i.v.m. de lijn), zat er geen suiker in de cakejes. Ze smaakten erg goed!

In de volgende twee blogs zal ik ingaan op hoe het eten geregeld was tijdens het toernooi en in het hotel, waar ik tijdens het toernooi verbleef.

Groetjes Marjolein

1 opmerking:

  1. Cakesje glutenvrij, lactosevrij en zonder suiker? En nog lekker ook? Ben benieuwd naar het recept...

    Ennuh, gefeliciteerd met jullie 3e plaats!

    BeantwoordenVerwijderen