vrijdag 27 september 2013

Dieetvertalingen, ook als app!

Hoi,

Ik heb op mijn blog al eerder gesproken over www.celiactravel.com, waar je dieetvertalingen kunt vinden om mee te nemen als je naar het buitenland op vakantie gaat. Hartstikke handig! Er is ook een app waar alle vertalingen in terug te vinden zijn. Ik zou iedereen willen aanraden om die te downloaden. Mocht je een keer vergeten zijn een dieetvertaling te printen of je komt in een Nederlands restaurant een chefkok tegen die alleen Chinees of zo spreekt, dan kun je je met de app (al is het omslachtiger dan een briefje) ook redden. Hij heet "Gluten Free Restaurant Cards". Ik kan me niet herinneren of ik er voor heb moeten betalen. Als dat het geval was, was het in ieder geval geen groot bedrag.
Zomaar even een tip tussendoor :-).

Groetjes Marjolein

2 opmerkingen:

 1. Hoi Marjolein,

  Ik heb net de dieetvertaling bekeken op de app, wat ik mis is dat de kans op kruisbesmetting benadrukt wordt. Hier in Nederland heb ik al vaak gehad dat ze in restaurants zeiden dat glutenvrij geen probleem was, maar als ik dan begon over kruisbesmetting dan bleek dat ze niet wisten wat dat was. Hoe leg je dit uit als je de taal niet spreekt? Dit houdt mij meestal tegen om te reizen naar landen waar ik de taal niet van spreek. Heb je misschien tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Diane,

  Mijn tip is om in dat geval iemand te zoeken die voor jou de vertaling kan schrijven. Zo heb ik zelf hulp gekregen van een Russische toen ik naar Rusland op vakantie ging, om de vertaling aan te passen aan mijn wensen (dus behalve glutenvrij ook lactosevrij). Met behulp van de social media denk ik dat het tegenwoordig voor bijna elke taal wel moet lukken om op voorhand iemand te vinden die de taal spreekt.
  Welke landen zou je wel graag willen bezoeken, maar durf je nu niet aan? Wie weet ken ik wel iemand die de taal spreekt :).

  Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen