woensdag 23 oktober 2013

Een teleurstellende eerste maaltijd

Hallo allemaal,

Gisteren ben ik aangekomen in Engeland, waar ik deze week weer een toernooi speel. Omdat ik rond lunchtijd vanaf Schiphol vertrok, moest ik natuurlijk een lunch regelen voor mezelf. Ik had geen zin in een lange zoektocht, om vervolgens heel veel geld uit te moeten geven aan een lunch op de luchthaven. Daarom heb ik in de ochtend pannenkoeken staan bakken (ik had ook nog eieren waar ik van af moest!) en die heb ik opgerold, besmeerd met jam, meegenomen. Ik had nog niet eerder pannenkoeken meegenomen als lunch, maar ze smaakten heerlijk en doordat ik ze in aluminiumfolie had ingepakt, kon ik ze handig opeten zonder vieze vingers te krijgen!
Aan boord bij KLM kregen we alleen een snack, omdat de vlucht nog geen uur duurde. Voor het opstijgen werd omgeroepen dat zich iemand aan boord bevond met een extreme pinda-allergie, dus niemand mocht pinda's of producten waar pinda's in verwerkt zaten opeten. Om die reden (denk ik tenminste) kregen we als snack niet de gebruikelijke amandelen, die ik ook mag eten, maar een speculaasje. Gelukkig had ik dus een verzameling pannenkoeken en ik heb de snack niet gemist.

Het hotel in Nottingham waar ik deze week verblijf ken ik al goed, want ik kom hier al jaren. In het hotel zitten zowel een restaurant als een pub waar je kunt eten en op loopafstand zit een gezellig café waar je terecht kunt. Gisteravond kwamen we pas laat terug van het tennispark en daarom besloten we direct te gaan eten. In de pub vertelde de manager mij dat er niet veel gv-gerechten mogelijk waren en dat in het restaurant veel meer keuze zou zijn. Ook zou de wachttijd daar korter zijn en aangezien ik flinke trek had, was dat een goede reden om in het restaurant te gaan zitten. Er bleek toch niet zo veel mogelijk als mij was voorgespiegeld, maar de spareribs waren glutenvrij en dat leek me lekker. Ik herinnerde me ze van een jaar eerder en toen heb ik er echt van zitten smullen. Ze worden normaal gesproken geserveerd met frietjes en koolsalade, maar deze waren beiden niet glutenvrij. Daarom koos ik als bijgerecht een baked potato en groeten, in dit geval waren dat sperziebonen. Toen we de maaltijden kregen, had ik toch koolsalade en lag er een pakje boter in mijn aardappel. Gelukkig was het pakje nog niet gesmolten en kon ik het er uit halen. Ik vroeg om ketchup, om de aardappel wat smaak te kunnen geven. De Heinz zakjes waren herkenbaar en gelukkig glutenvrij. De koolsalade gaf ik ook terug en ik kreeg mijn bonen. Helaas waren de bonen koud, dus ik vroeg om nieuwe. Die waren wel warm, maar hadden het water nauwelijks aangeraakt. Ik vind zo goed als rauwe bonen niet lekker... Bovendien had ik na vijf happen alle bonen al op. Het was een mager bijgerecht. De aardappel lag denk ik al een uur lang onder een warmtelamp, tegen de tijd dat ik hem bestelde. Hij was echt niet lekker en ik heb heel veel ketchup toe moeten voegen om er wat eetbaars van te maken. De saus van de spareribs was erg lekker, in tegenstelling tot het vlees, dat erg droog was. Kortom: een teleurstellende maaltijd. Dat kwam niet eens doordat het glutenvrij/zuivelvrij eten de boel verpestte, maar gewoon doordat de kwaliteit van de gebruikelijke gerechten zo slecht was. Zoals jullie wel zullen begrijpen, ben ik van plan om vanavond ergens anders te gaan eten.

De eerste maaltijd was een teleurstelling, maar ik ben vol goede hoop hoor! Zoals ik al schreef, zit er een gezellig café hier niet ver vandaan en ik herinner me van vorig jaar dat ik daar het kipgerecht mag eten. In de pub in het hotel kan ik de steak bestellen en ik kan gaan voor een burger, maar dan met een kleiner glutenvrij broodje en zonder friet. Ook kan ik natuurlijk in het restaurant voor de steak gaan, daar kun je toch niet zo heel veel aan verpesten..?? Maar wie een trouwe bezoeker is van mijn blog, herinnert zich vast wel dat ik in juli ook al in Nottingham verbleef (in een ander hotel). En het hoogtepunt van die week, wat eten betreft, was een bezoek aan Pizza Express! Daar hebben ze glutenvrije pizza's. Het staat op mijn verlanglijstje om daar deze week weer naartoe te gaan. Nu maar hopen dat het speelschema mijn plan niet tegenwerkt, want als ik elke dag rond etenstijd op de baan sta, gaat het een beetje lastig worden. Volgens mij moet ik deze week een keer een 'vrije dag' hebben, een dag zonder wedstrijd dus. Wie weet wordt dat wel mijn pizza-dag!

Groetjes Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten