zondag 6 oktober 2013

Eind goed, al goed!

Zaterdagochtend heb ik heerlijk ontbeten met gebakken eieren op brood en brood met jam. Na mijn wedstrijd ben ik weer terug gereden naar het huisje voor een heerlijk verfrissende douche. Daarna heb ik een groot bord pasta bolognese gegeten, zodat ik genoeg energie zou hebben voor de volgende wedstrijd. Na deze tweede wedstrijd ben ik naar de toernooidirecteur gegaan om te vragen of er 's avonds voor mij een 'echte' maaltijd zou zijn en niet wéér droge witte rijst met een stukje vlees. Hij begreep wat ik bedoelde en ging samen met mij naar de kok om te overleggen. Ik zou het zelfde voorafje kunnen eten als de anderen (gekruide worteltjes). Als hoofdgerecht zou ik lamsvlees met aardappelen krijgen. De rest kreeg ook vlees (anders bereid) en couscous. Het toetje was gebak, ik zou daar niet van kunnen eten, maar ik vertelde al gelijk dat ik een stuk fruit ook prima vond (er stond de hele week al een grote fruitschaal, waar ik veel van gegeten heb). Daarom besloot ik om 's avonds gewoon naar het spelersdiner te gaan. Het eten smaakte goed en ik was erg blij met de gebakken aardappelen. Eind goed, al goed!
De toernooidirecteur vertelde me vanmorgen dat ik volgend jaar, als ik zou besluiten weer te komen, per e-mail van tevoren een menu door zou moeten geven wat ik wilde eten. Dan zouden ze er voor zorgen dat ik dat te eten kreeg! Wat een luxe, hopelijk kan hij zijn belofte waarmaken! Het toernooi was, even afgezien van de rijst, een erg goed toernooi en ik hoop volgend jaar inderdaad terug te kunnen keren!

Op de terugweg naar huis hebben we geluncht bij een wegrestaurant ergens in België. Je kon uit ontzettend veel dingen kiezen, zowel voorverpakt als vers bereid en zowel koud als warm. De keuze was voor mij erg beperkt. Ik zag dat ik het beste voor de wok kon gaan. De kip was niet gemarineerd en zou gewokt worden samen met diverse soorten groenten en rijstmihoen. De sausen waar ik uit kon kiezen, stonden bij het buffet en ik kon de etiketten dus lezen. Helaas bevatten alle sausen tarwe, behalve de chilisaus, maar de kok vertelde me dat die saus alleen als extraatje werd gebruikt en niet als enige saus, omdat hij daarvoor te heet was. Daarop vroeg ik of ik de verpakking van de kuipjes ketchup mocht zien. De ketchup bleek glutenvrij te zijn en daarom heb ik de kok ketchup mee laten wokken en natuurlijk een beetje chilisaus. Zo werd het toch een lekkere maaltijd en had ik 's middags dus zo'n grote portie gegeten, dat ik 's avonds (thuis) niet meer hoefde te koken!

Groetjes Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten